NEMAČKA U BORBI SA POPLAVAMA: Šolc obišao poplavljena područja na severozapadu zemlje

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

31. 12. 2023. u 15:19

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc obišao je danas poplavljena područja na severozapadu zemlje, gde su posle nekoliko nedelja jakih padavina, reke nabujale i prelile domove, polja i puteve.

НЕМАЧКА У БОРБИ СА ПОПЛАВАМА: Шолц обишао поплављена подручја на северозападу земље

Foto: Profimedia

Šolc je sleteo u grad Verden u Donjoj Saksoniji, gde su nasipi duž reka bili natopljeni vodom i blizu pucanja u nekim delovima te nemačke države, prenosi AP.

Kancelar se u razgovoru s reporterima zahvalio vatrogasnoj službi, policiji, saveznoj agenciji za tehničku pomoć i nemačkim oružanim snagama.

Izrazio je zahvalnost i "nebrojenim građanima zemlje koji sada žrtvuju svoje vreme i dovode se u opasnost da bi osigurali bezbednost za sve nas".

Hiljade volontera pomoglo je u punjenju i distribuciji miliona vreća sa peskom koje se koriste za zaštitu domova od poplava, rekao je guverner Donje Saksonije, Stefan Vajl, koji je pratio Šolca u obilasku teško pogođeng regiona.

- Verujem da ovo pokazuje da u našoj zemlji postoji solidarnost i spremnost da se držimo zajedno - zaključio je Šolc.

Nemački kancelar obećao je da će savezna vlada pomoći pogođenim nemačkim državama i lokalnim vlastima da se izbore sa krizom na "najbolji mogući način“.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave