ZAPAD U PANICI: Lukašenko - Rusija završila isporuku taktičkog nuklearnog oružja

Tanjug

25. 12. 2023. u 22:45

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je Rusija završila isporuku taktičkog nuklearnog oružja njegovoj zemlji.

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Лукашенко - Русија завршила испоруку тактичког нуклеарног оружја

Foto Tanjug/AP

Na samitu Evroazijske ekonomske unije u Sankt Peterburgu, Lukašenko je rekao da su isporuke završene u oktobru, ali nije precizirao koliko je nuklearnih bojevih glava prebačeno iz Rusije u Belorusiju, niti gde su one raspoređene, prenosi AP.

On je naveo da postavljanje ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji ima za cilj "da odvrati agresiju iz Poljske", koja je članica NATO.

Taktičko nuklearno oružje, koje je namenjeno za upotrebu na bojnom polju, ima kratak domet i mali učinak u poređenju sa mnogo snažnijim nuklearnim bojevim glavama ugrađenim u rakete dugog dometa.

Rusija je ranije saopštila da će zadržati kontrolu nad oružjem koje šalje u Belorusiju.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!