FERIZI UŠAO KAO ILEGALAC? Novi ambasador Albanije u Velikoj Britaniji

I.S.

24. 12. 2023. u 17:48

NOVI ambasador Albanije u Velikoj Britaniji Uran Ferizi, ilegalno je ušao u tu zemlju 1998. godine, tvrdeći lažno da je sa Kosova i Metohije i da beži od rata, piše Dejli mejl. Njega je, kao novog ambasadora, prihvatilo britansko ministarstvo spoljnih poslova, posle čega će formalno predati akreditive kralju Čarlsu Trećem, u Bakingemskoj palati.

ФЕРИЗИ УШАО КАО ИЛЕГАЛАЦ?  Нови амбасадор Албаније у Великој Британији

Foto: Profimedia

List navodi da je više izvora potvrdilo da je Ferizi stigao u Britaniju kamionom kao ilegalni migrant, bez ikakvih identifikacionih dokumenata, posle čega mu je dozvoljeno da ostane u zemlji, dok se njegov slučaj razmatra. Međutim, u maju 2000. godine, oženio se Britankom Sarom Lenon, na osnovu čega je dobio dozvolu da boravi u Velikoj Britaniji na neodređeno vreme.

Iako nikada nije radio u diplomatskoj službi, albanska vlada ga je, u junu ove godine, predložila za ambasadora. Britanski MUP, izrazio je zabrinutost u vezi sa imenovanjem Ferizija kad je predložen za ambasadora, ali su se u MIP oglušili na to. Bivša šefica albanske diplomatije Edit Hardži rekla je da "nije diplomatski, moralno ili etički ispravno da neko ko je ilegalno ušao u Ujedinjeno Kraljevstvo bude imenovan za ambasadora".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)