LIKVIDIRAO OCA, PA KRENUO U KRVAVI PIR: Svi detalji masakra u Pragu, pomahnitali mladić ubio najmanje 15, a ranio 24 sobe (FOTO/ VIDEO)

Novosti online

21. 12. 2023. u 18:28

UBICA iz Praga, student David Kozak. koji je u masakru na Filozofskom fakultetu ubio 15, a ranio najmanje 24 osobe, pre krvavog pohoda ubio je svog oca kod kuće.

ЛИКВИДИРАО ОЦА, ПА КРЕНУО У КРВАВИ ПИР: Сви детаљи масакра у Прагу, помахнитали младић убио најмање 15, а ранио 24 собе (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: EPA/printskrin društvene mreže

Prema policijskom izvoru David Kozak je student istorije, sa psihičkim problemima.

Navodno je ubio oca kod kuće, a zatim tamo podmetnuo bombu kućne izrade, koja nije uspela. Zatim je otišao na fakultet sa oružjem u ruci. Prema dostupnim slikama i video zapisima, najverovatnije se radilo o automatskoj pušci, piše "Blic".

Pomahnitali ubica objavljivao jezive poruke pre zločina

- Oduvek sam želeo da ubijem, mislio sam da ću u budućnosti postati manijak. Shvatio sam da je mnogo isplativije raditi masovne ubice nego serijske. Sedeo sam... Čekao... Sanjao... Želeo... ali Alina je postala poslednja tačka. Kao da mi je baš na vreme pritekla u pomoć sa neba - naveo je ubica u prvom delu svog onlajn "dnevnika".

Foto: Printskrin

Nakon pucnjave na fakultetu u Pragu, na društvenim mrežama pojavili su se fotografije i snimci studenata koji se kriju na fasadi zgrade fakulteta.

Najpotresnija scena iz Praga tokom krvavog pira

Prema rečima portparolke fakulteta Tereze Markove, osoblje i studenti su dobili instrukcije da se zatvore u kancelarije i učionice. Ona nema detaljnije podatke, čak ni o broju studenata i radnika koji su tamo.

Neki studenti su se odlučili da se sakriju na krovovima i fasadama zgrade.

Prema poslednjim informacijama, napadač je eliminisan.

- Ubica je eliminisan! Cela zgrada je trenutno u procesu evakuacije i ima nekoliko desetina mrtvih i ranjenih - saopštila je policija povodom pucnjave na Filozofskom fakultetu Karlovog Univerziteta.

Kako pišu lokalni mediji, napadač je pao sa zgrade i umro, a pre toga je pucao u sebe, prema nepotvrđenim informacijama svedoka.

- Na osnovu preliminarnih informacija možemo da potvrdimo da ima mrtvih i povređenih na licu mesta - objavila je policija na platformi X (bivši Tviter).

U međuvremenu su se pojavili prvi snimci i fotografije iz Praga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu