NAJMANJE 11 MRTVIH, POVREĐENE 24 OSOBE: Novi detalji masakra u Pragu, napadač skočio sa zgrade kada ga je opkolila policija? (FOTO/VIDEO)

Novosti online

21. 12. 2023. u 17:23

PREMA prvim informacijama deset osoba i počinitelj su umrli u pucnjavi koja se dogodila na fakultetu u Pragu, a povređene su najmanje 24 osobe.

НАЈМАЊЕ 11 МРТВИХ, ПОВРЕЂЕНЕ 24 ОСОБЕ: Нови детаљи масакра у Прагу, нападач скочио са зграде када га је опколила полиција? (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Epa

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda rekao je da je policija zatvorila celo područje.

- Koliko sam ja informisan, našli su napadača negde u zgradi, a on je onda skočio i poginuo. Imam informacije da policija pretražuje zgradu kako bi isključili mogućnost da je bilo više napadača. Zato rade sistemske preglede prostora - rekao je Svoboda.

Kako su preneli mediji, na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta, koji se nalaz u samom centru Praga, došlo je do pucnjave.

Na licu mesta nalazi se više policijskih ekipa, kao i nekoliko vozila Hitne pomoći.

Nastavnik sa fakulteta koji nije želeo da otkrije identitet rekao je da su studenti i nastavnici ranije danas dobili mejl u kome piše da treba da se zabarikadiraju.

- Na drugom spratu smo zabarikadirani, na četvrtom je trebalo da bude pucnjava - rekao je nastavnik koji je dodao da je čuo više pucnjeva.

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci nakon napada, na kome se vide kako studenti beže u panici nakon što se na njihovom fakultetu dogodila pucnjava.

Na društvenoj mreži Iks pojavila se fotografija na kojoj je navodni napadač sa oružjem u rukama koji je izveo današnji masakr.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu