GALANT NA SASTANKU SA SALIVENOM: Rat protiv Hamasa potrajaće više od nekoliko meseci

Tanjug

14. 12. 2023. u 17:36

IZRAELSKI ministar odbrane Joav Galan rekao je danas američkim savetniku za nacionalnu bezbednost, Džejku Salivenu, da će rat protiv Hamasa u Pojasu Gaze potrajati više od nekoliko meseci.

ГАЛАНТ НА САСТАНКУ СА САЛИВЕНОМ: Рат против Хамаса потрајаће више од неколико месеци

Foto: Printscreen/Jutjub/Israel National News - Arutz Sheva

Galant i Salivan sastali su se kako bi razgovarali o operativnim dešavanjima u Pojasu Gaze, kao i o tenzijama na severu sa Hezbolahom i regionalnim pretnjama koje, kako se navodi, predstavljaju akcije Irana i njegova podrška grupama u Libanu, Jemenu, Iraku i Siriji, preneo je Tajms of Izrael.

- Hamas je teroristička organizacija koja se celu deceniju spremala za borbu protiv Izraela, a izgradili su infrastrukturu ispod i iznad zemlje i nije ih lako uništiti - kaže Galant.

Istakao je da će zbog toga obračun sa Hamasom zahtevati duži vremenski period.

- Trajaće više od nekoliko meseci, ali pobedićemo i uništićemo ih - rekao je on.

Galant je izrazio zahvalnost SAD na podršci Izraelu u ratu i nastojanjima Bajdenove administracije da obezbedi oslobađanje talaca koje je Hamas kidnapovao 7. oktobra.

- SAD i Izrael dele zajedničke interese i vrednosti i u ovom ratu i to je važno za našu državu, kao i za ostatak regiona Bliskog istoka - kazao je izraelski ministar odbrane.

Saliven je stigao u Izrael usred jačanja tenzija između Vašingtona i Jerusalima zbog rata u Pojasu Gaze. 

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je u utorak da Izrael gubi podršku u svetu u ratu protiv Hamasa zbog "neselektivnog bombardovanja" u Pojasu Gaze.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven planira da se sutra sastane sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, saopštila je portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Adrijen Votson.

Saliven će se, pored Netanijahua, sastati i sa izraelskim ratnim kabinetom i predsednikom Izraela Isakom Hercogom, prenosi Rojters.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE -  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis