"VAŽNA ODLUKA ZA CEO SVET" Medvedev: Putinova namera o kandidovanju na izborima ispravna

Novosti online

08. 12. 2023. u 15:35

ODLUKA ruskog predsednika Vladimira Putina o kandidovanju za novi predsednički mandat je potpuno logična i ispravna, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev za Sputnjik.

ВАЖНА ОДЛУКА ЗА ЦЕО СВЕТ Медведев: Путинова намера о кандидовању на изборима исправна

Foto: EPA

- Predsednik je već sve rekao. Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, kao i ovaj dramatičan period kroz koji prolazi naša zemlja, ovakva odluka je apsolutno logična i ispravna - ocenio je Medvedev.

On je dodao da Putin mora da nastavi svoj rad na mestu predsednika države.

Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin ocenio je na Telegram kanalu da je Putin tokom vremena dokazao svoju efikasnost, a njegova kandidatura za predsednika Rusije je važna odluka za zemlju i ceo svet.

Prema njegovim rečima, Putinova odluka govori o ljubavi ka svojoj zemlji i želji da je učini jakom, naprednom i da je zaštiti u ovom teškom vremenu izazova i pretnji.

- Naša zemlja se suočavala sa različitim izazovima u raznim fazama, ali zahvaljujući njemu ih je uspešno prevazilazila: bilo da je reč o finansijskoj krizi, sankcijama ili ratu koji je pokrenut protiv Rusije - naglasio je Volodin.

On je zaključio da je Putinova pobeda na izborima pobeda građana zemlje, pobeda Rusije.

Prethodno, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u razgovoru sa jednim od dobitnika državne nagrade za podvige u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat.

Sadašnja ovlašćenja ruskog predsednika ističu 7. maja naredne godine.

Izbori za predsednika Rusije biće održani od 15. do 17. marta 2024. godine.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE -  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)