FSB ŠPIJUNIRA BRITANSKE POLITIČARE: London optužuje da ruski hakeri kradu informacije

Novosti online

07. 12. 2023. u 23:27

GRUPA povezana sa ruskom Federalnom službom bezbednosti (FSB), a posebno sa njenim hakerskim delom poznatim pod nazivom "Centar 18", optužena je od strane Britanaca da krade informacije ljudi iz političkog i javnog života Velike Britanije od 2015. godine.

ФСБ ШПИЈУНИРА БРИТАНСКЕ ПОЛИТИЧАРЕ: Лондон оптужује да руски хакери краду информације

Ilustracija / Foto Shutterstock

Velika Britanija optužila je, naime, FSB za kontinuiranu kampanju sajber hakovanja, koja je navodno usmerena na političare i ljude iz javnog života.

-Britanska vlada saopštila je da je jedna grupa ukrala podatke putem sajber napada, koji su kasnije objavljeni, uključujući materijal povezan sa izborima 2019. godine, preneo je Bi-Bi-Si.

Rusija je, međutim, u više navrata demantovala tvrdnje da je umešana u takve aktivnosti.

Ministar spoljnih poslova Britanije Dejvid Kameron rekao je da je delovanje FSB-a "potpuno neprihvatljivo".

-Uprkos njihovim kontinuiranim naporima, nisu uspeli. Nastavićemo da radimo zajedno sa svojim saveznicima na razotkrivanju ruskih tajnih sajber aktivnosti i pozivanju Rusije na odgovornost za njihove postupke, rekao je on.

Grupa je optužena da je izvršila na stotine hakerskih napada na političare, državne službenike, zaposlene u nevladinim organizacijama, novinare, akademike i druge ljude iz javnog života.

Napadi su uglavnom bili usmereni na privatne mejlove pojedinaca nakon opsežnog istraživanja i kreiranja lažnih naloga, u kojima su se lažno predstavljali kao njihovi pouzdani kontakti.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!