PENTAGON SNABDEVA DVA FRONTA: Povećanje pomoći Izraelu ne utiče na podršku Ukrajini

Tanjug

01. 12. 2023. u 00:31

MINISTARSTVO odbrane Sjedinjenih Američkih Država negiralo je da bi bilo kakve odluke Vašingtona da proširi vojnu pomoć Izraelu imale negativan efekat na odbrambenu podršku Ukrajini, saopštio je Pentagon.

ПЕНТАГОН СНАБДЕВА ДВА ФРОНТА: Повећање помоћи Израелу не утиче на подршку Украјини

Foto: Profimedia/instagram ursulalolita

-Pružamo Izraelu ono što je potrebno u borbi protiv terorističke organizacije kao što je Hamas. Mi obezbeđujemo visokopreciznu municiju i opremu za protivvazdušnu odbranu, ono što je potrebno Odbrambenim snagama Izraela, istakla je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing na konferenciji za novinare, prenosi Ukrinform.

Navela je da SAD nastavljaju da pružaju podršku Ukrajini iz rezervi koje su ostale na osnovu predsedničkih ovlašćenja, dok, kako je dodala, pomoć Izraelu dolazi iz drugog fonda "Foreign Military Financing" (FMF).

Foto Tanjug/AP

-Nastavićemo da obema zemljama pružamo ono što im je potrebno, naglasila je Sing.

Prema njenim rečima, i Ukrajina i Izrael bore se za svoj suverenitet protiv agresora, a Sjedinjene Američke Države su dugoročno posvećene ovim dvema zemljama od samog početka.

Kako podseća kijevska agencija, početkom ove nedelje američki državni sekretar Entoni Blinken potvrdio je čvrstu podršku Ukrajini u borbi protiv ruske agresije tokom ministarskog sastanka NATO-a u Briselu.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!