POGLEDAJTE - BITKA NA CRNOM MORU: Rusi borbenim avionima love ukrajinske pomorske dronove (VIDEO)

Novosti online

26. 11. 2023. u 07:23

BITKA na Crnom moru ušla je u novu fazu gde se ruska mornarica obračunava sa ukrajinskim dronovima koristeći ne površinska plovila nego borbene avione i helikoptere.

ПОГЛЕДАЈТЕ - БИТКА НА ЦРНОМ МОРУ: Руси борбеним авионима лове украјинске поморске дронове (ВИДЕО)

Foto: EPA

Umesto ratnih brodova raketnih korveta, fregata i patrolnih brodova, koji nisu zbog nedostatka osmatračkih kapaciteta (radara za manje visine -komercijalnih koji koriste jedrilice i jahte) nedovoljni za obračun sa ukrajinskim autonomnim površinskim plovilima, rešenje je nađeno u korištenju borbene avijacije i helikoptera Crnomorske flote.

Posle serije uspešnih napada na brodove Crnomorske flote blizu obala Krima, komanda Crnomorske flote odlučila je da upotrebi mornaričku avijaciju protiv ukrajinskih površinskih dronova najpre protivpodmorničke helikoptere Ka-29, a sada i borbene avione Su-30SM i Su-24M .

Na objavljenom snimku Ministarstva odbrane Rusije prikazani su borbeni avioni Su-30SM koji učestvuju u misijama patroliranja daleko od obala Krima u presretanju ukrajinskih morskih dronova.

Ono što je interesantno na objavljenim snimcima vidi se borbeni arsenal na lovcima Su-30SM. Na snimcima se jasno vidi da suhoji ispod krila na podvesnim nosačima nose protivradarske rakete H-31P/PK ili H-31A protivbrodske rakete koje su namenjene za dejstva protiv ciljeva na moru.

Takođe za odbranu Su-30SM nosi rakete vazduh-vazduh srednjeg dometa R-77-1 .

Inače borbeni avioni Su-30SM su dodeljeni privremeno 43. mornaričko napadnoj avijacijskoj eskadrili koja se nalazi u Gvariskoje na Krimu i opremljene su jurišnicima Suhoj Su-24 i to sa 18 Su-24 u verziji M i 4 u verziji Su-24MR

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave