NAJMASOVNIJI RUSKI NAPAD DRONOVIMA KAMIKAZAMA: Odjekivale eksplozije cele noći, glavna meta Kijev (FOTO/VIDEO)

Tanjug

25. 11. 2023. u 09:45

RUSIJA je prethodne noći pokrenula najmasovniji napad dronovima kamikazama na Ukrajinu, a na meti dronova tipa "šahed" bio je prvenstveno Kijev, saopštilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo.

НАЈМАСОВНИЈИ РУСКИ НАПАД ДРОНОВИМА КАМИКАЗАМА: Одјекивале експлозије целе ноћи, главна мета Кијев (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin Twitter/@den_kazansky

Kako je navedeno, veliki broj ruskih bespilotnih letelica iz različitih pravaca lansiran je ka Kijevu.

Očevici su rekli za Rojters da su se u Kijevu tokom cele noći čule eksplozije, a gradonačelnik Vitalij Kličko saopštio je da su dve osobe povređene kada su fragmenti oborenih dronova pali na stambene zgrade.

Kličko je na svom Telegram kanalu napisao da su fragmenti presretnutih dronova izazvali požar u jednom obdaništu, prenosi Rojters.

Ukrajinski mediji prethodno su javili da se u Kijevu čula serija eksplozija.

Vazdušna uzbuna je objavljena u nizu oblasti u Ukrajini - Kijevskoj, Čerkaškoj, Černigovskoj, Sumskoj, Harkovskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj, Kirovogradskoj i Hersonskoj, preneo je Unijan.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je Rusija tokom noći lansirala više od 70 bespilotnih letelica "šahed" na Ukrajinu, od kojih je većina oborena.

Zelenski je rekao da je napad, koji se dogodio u ranim jutarnjim satima na dan kada Ukrajina obeležava secanje na Holodomor iz 1932-33, kada je od gladi umrlo nekoliko miliona Ukrajinaca, bio čin "namernog terora", prenosi Rojters.

Ukrajinsko Ministarstvo energetike saopštilo je da je gotovo 200 zgrada u prestonici, uključujući 77 stambenih, ostalo bez struje usled napada.

(Srna)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)