LUKAŠENKO JASAN: Moćno oružje je sada jedina garancija bezbednosti u regionu

Srna

23. 11. 2023. u 18:15

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko odbacio je kao apsurdne kritike zbog raspoređivanja ruskog taktičkog nuklearnog oružja u toj zemlji.

ЛУКАШЕНКО ЈАСАН: Моћно оружје је сада једина гаранција безбедности у региону

Foto: EPA

- Možemo dugo da pričamo o nezakonitim jednostranim merama prinude, vojnim provokacijama na granici, informativnoj sabotaži, milionima dolara potrošenim na pripreme za neuspele pučeve. Zašto su strateški bombarderi `B-52` kružili u blizini beloruske granice u avgustu 2020? Kome su oni poslali signal? Ne samo Belorusiji - rekao je Lukašenko na samitu Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti /ODKB/ u Minsku.

On je dodao da su u tom kontekstu pritužbe o razmeštanju ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji jednostavno apsurdne, piše RIA.

Lukašenko je naglasio da Minsk nikome ne preti, već se samo uči "takozvanom diplomatskom bontonu od onih koji su jezik sile učinili svetskim trendom".

- Prisustvo moćnog oružja sada je jedina garancija bezbednosti u regionu - dodao je Lukašenko.

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je u martu da će Rusija rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji kao meru odvraćanja i signal onima koji razmišljaju da Rusiji nanesu strateški poraz.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA KRIMSKI MOST DANAS: Remontovan deo pušten u saobraćaj pre roka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)