TRAMP STIŽE U BUENOS AJRES: Bivši američki predsednik u poseti novoizbaranom i kontroverznom prvom čoveku Argentine

Novosti online

23. 11. 2023. u 17:08

BIVŠI predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp posetiće Buenos Ajres kako bi se sastao s novoizabranim predsednikom Argentine Havijerom Milejom, saopštila je danas pres služba novog šefa države.

ТРАМП СТИЖЕ У БУЕНОС АЈРЕС: Бивши амерички председник у посети новоизбараном и контроверзном првом човеку Аргентине

Foto Tanjug/AP

Saopštenje je objavljeno posle telefonskog razgovora Trampa i Mileja, preneo je Rojters. Trampova kancelarija se nije oglasila povodom najavljene posete.

Milej, koji stupa na dužnost 10. decembra, u drugom krugu predsedničkih izbora osvojio je skoro 56 odsto glasova, a iza sebe je ostavio protivkandidata, bivšeg ministra ekonomije Serđa Masu za koga je glasalo 44 odsto birača.

On je tokom predizborne kampanje obećao da će ukinuti centralnu banku i uvesti dolar u argentinsku privredu kako bi zemlja prevazišla finansijsku katastrofu koja je 40 odsto od ukupno 45 miliona građana Argentine dovela do siromaštva i povećala inflaciju na više od 140 procenata.

- Znam kako da iskorenim rak inflacije - rekao je Milej tokom poslednje predsedničke debate, obećavši i rekonstrukciju Argentine i "drastične promene".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)