TRAMP ODBIO POZIV ZELENSKOG: Evo zašto bivši predsednik SAD ne želi u Ukrajinu

Novosti online

07. 11. 2023. u 08:19

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp odbio je poziv ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da poseti Ukrajinu kako bi se uverio u razmere sukoba, dodajući da poštuje Zelenskog, ali da bi ta poseta u ovom trenutku bila "neprikladna"

ТРАМП ОДБИО ПОЗИВ ЗЕЛЕНСКОГ: Ево зашто бивши председник САД не жели у Украјину

Foto Tanjug/AP

- Izuzetno poštujem predsednika Zelenskog, ali mislim da bi bilo neprikladno ići u Ukrajinu u ovom trenutku - rekao je Tramp, prenosi Njuzmaks.

Prema rečima Trampa, administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena "trenutno ima posla" sa Zelenskim i ne bi želeo "da stvara sukob interesa".

Zelenski je poziv Trampu da poseti Ukrajinu uputio nakon što je bivši američki predsednik izjavio da bi mogao da okonča rat u Ukrajini u roku od 24 sata ako pobedi na izborima sledeće godine.

Zelenski je u intervjuu za En-Bi-Si doveo u pitanje Trampovu tvrdnju i pozvao ga da poseti Ukrajinu kako bi lično video razmere sukoba.

- Ako može da dođe ovde, trebaće mi 24 minuta - da, 24 minuta da objasnim predsedniku Trampu da ne može da upravlja ovim ratom. On ne može da donese mir zbog (ruskog predsednika Vladimira) Putina - rekao je Zelenski.

Tramp je ranije tvrdio da do rata ne bi došlo da je on bio predsednik kada je počeo sukob, kao i da bi mogao da to reši za jedan dan ako bude ponovo izabran.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA KRIMSKI MOST DANAS: Remontovan deo pušten u saobraćaj pre roka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima