RUSKA AVIJACIJA ODBILA NAPAD NA KRIM: Potopljeni dronovi i američki desantni čamac sa komandosima (VIDEO)

P. Z. S. / rt.com

17. 11. 2023. u 20:55 >> 21:19

AVIJACIJA ruske Crnomorske flote otkrila je i uništila u jugozapadnom delu Crnog mora ukrajinsku flotu.

РУСКА АВИЈАЦИЈА ОДБИЛА НАПАД НА КРИМ: Потопљени дронови и амерички десантни чамац са командосима (ВИДЕО)

Foto: printskrin Jutjub/ Military TV

Ruska vojska saopštila je u petak da je presrela grupu ukrajinskih plovila koja je krenula ka poluostrvu Krim. Plovila, uključujući čamac sa posadom i više pomorskih dronova svi su uništeni od strane mornaričkih aviona, navodi se u saopštenju.

Gliser, koji je vojska identifikovala kao američko polu navođeno plovilo iz porodice Willard Sea Force, prevozio je ukrajinske komandose. Vojska nije elaborirala vrstu i tačnu prirodu bespilotnih plovila, navodeći samo da je uništila sedam vodenih dronova.

Grupu je otkrila ruska pomorska avijacija tokom patrole u jugozapadnom delu Crnog mora. Plovila su odmah potopljena uz pomoć naoružanja aviona, dodala je ruska vojska ne precizirajući koliko je aviona učestvovalo u incidentu.

 

Usred sukoba između Rusije i Ukrajine, Kijev je više puta napadao Krim morskim bespilotnim letelicama, gađajući lučku infrastrukturu i vojna plovila stacionirana na poluostrvu. Takođe je napravio nekoliko pokušaja da pošalje male diverzantske grupe morskim putem, pri čemu su pokušaji desanta uglavnom bili neuspešni.

Početkom oktobra, jedan od ukrajinskih komandosa završio je u ruskom pritvoru nakon još jedne neuspešne racije. Prema ruskoj Federalnoj službi bezbednosti (FSB), krajnji cilj racije je zapravo bio snimanje fotografija i video snimaka na poluostrvu u pozadini ukrajinske zastave.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?