EBRAHIM RAISI: Iran ima jasan stav o Palestini - izraelski režim okupatorski

Tanjug

12. 11. 2023. u 18:23

IRANSKI predsednik Ebrahim Raisi izjavio je danas da Iran ima jasan stav po pitanju Palestine i naglasio da je "izraelski režim lažni i okupatorski".

ЕБРАХИМ РАИСИ: Иран има јасан став о Палестини - израелски режим окупаторски

Foto Tanjug/AP

Po povratku u Teheran posle kratke posete saudijskoj prestonici Rijadu, gde je učestvovao na vanrednom zajedničkom islamsko-arapskom samitu posvećenom Palestini, Raisi je rekao da ako okupacija traje 75 godina, to ne stvara pravo svojine za Izrael.

-Iran je razjasnio aspekte tekućih zločina i masakra izraelske vojske u Gazi i označio Sjedinjene Američke Države kao glavnog zločinca jer su opremile i podržale Izrael u ubijanju palestinske dece i žena u Gazi, dodao je on, prenosi agencija IRNA.

Istakao je bi strateški i demokratski izlaz iz palestinskog sukoba bio onaj koji poštuje ideje svih Palestinaca, uključujući muslimane, hrišćane i Jevreje.

On je izrazio nadu da će sastanak u Rijadu služiti nacionalnim interesima Palestine i islamske zajednice.

Zajednički sastanak Arapske lige i Organizacije za islamsku saradnju u Rijadu posvećen je iznalaženju načina za okončanje rata u Gazi i sprečavanju Izraela da zločine u Gazi pravda samoodbranom, navodi iranska agencija.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)