IZGOREO HANGAR IZ DRUGOG SVETSKOG RATA: Alarmantno stanje u Kaliforniji, zatvoreni parkovi i škole zbog azbesta u pepelu (FOTO/VIDEO)

Tanjug

09. 11. 2023. u 20:22

U KALIFORNIJSKOM gradu Tastin danas su zatvoreni parkovi i škole, nakon što su zvaničnici pronašli azbest u ugljenisanim ruševinama istorijskog hangara iz perioda Drugog svetskog rata.

ИЗГОРЕО ХАНГАР ИЗ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА: Алармантно стање у Калифорнији, затворени паркови и школе због азбеста у пепелу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin Twitter/@OCFireAuthority

Lokalne vlasti su zatvorile najmanje devet parkova i pozvale stanovnike da ograniče aktivnosti na otvorenom, kako bi smanjili svoju izloženost pepelu u kojem je pronađen azbest, prenosi AP. Otkazana je i manifestacija povodom Dana veterana, planirana za subotu, 11. novembar.

Požar je izbio u utorak rano ujutru u drvenom hangaru koji je američka mornarica izgradila 1942. godine, a istraga o uzroku požara je i dalje u toku. Regulatori kvaliteta vazduha u južnoj Kaliforniji nastaviće da analiziraju uzorke iz oblasti oko hangara na toksične gasove i metale, navodi se u saopštenju grada.

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)