"AMERIKANCI SU BACILI MILIJARDE DOLARA..." Volodin nikad jasniji - Nećete pobediti Rusiju ni uz pomoć NATO-a

Novosti online

06. 11. 2023. u 09:09

EVROPSKE države i SAD danas shvataju da kijevski režim neće pobediti Rusiju na frontu, bez obzira na svu podršku NATO-a i to što se američki predsednik Džozef Bajden kladio na pobedu Kijeva, objavio je predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin na Telegramu.

АМЕРИКАНЦИ СУ БАЦИЛИ МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА... Володин никад јаснији - Нећете победити Русију ни уз помоћ НАТО-а

Vjačeslav Volodin, Foto AP

Prema njegovim rečima, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski za mnoge postaje toksičan političar, sa kojim ne žele da se rukuju, a njegovoj sudbini ne treba zavideti, jer marionete ne završavaju dobro, "posebno u situacijama kada su stotine hiljada građana vodile u pogibiju radi sopstvene vlasti i trgovale nezavisnošću svoje zemlje".

Amerikanci su "bacili milijarde dolara, vojnu tehniku, rakete, municiju, plaćenike i mnogo toga drugog" kako bi Ukrajina pobedila, ali Ukrajina je "izgubila suverenitet", "rat do poslednjeg Ukrajinca završio se ogromnim ljudskim gubicima za Ukrajinu".

- U takvim uslovima civili ne žele da ratuju, ginući za naciste i korupcionere - napisao je Volodin. 

- Posle osamdeset godina Kijev je ponovo pod okupacijom, a nacistička ideologija je postala državna na teritoriji cele Ukrajine. Krvavi kijevski režim nastavlja da šalje stanovnike u sigurnu smrt, kako bi se održao na vlasti - pojašnjava on.

Volodin, takođe, podseća da je sovjetska armija, na današnji dan, pre tačno 80 godina oslobodila Kijev od fašističkih okupatora, ali i da je pobeda bila skupa.

- Pre rata u gradu je živelo 850 hiljada ljudi. Za nešto više od dve godine okupacije, više od 200 hiljada stanovnika umrlo je u koncentracionim logorima, a 100 hiljada je odvedeno na prinudni rad. Prema različitim izvorima, stanovništvo Kijeva smanjeno je za 70%. Saučesnici zločina Hitlerovih okupatora bili su ukrajinski nacionalisti, banderovci - podseća on.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja