AMERIČKI PUKOVNIK KRITIKUJE ŠEFA PENTAGONA: Upušta se u „opasne fantazije“ o Ukrajini

P. Z. S. /russian.rt.com

04. 11. 2023. u 20:25

REČI američkog ministra odbrane Lojda Ostina o uspesima Ukrajine daleko su od stvarnosti, kaže penzionisani pukovnik i bivši savetnik šefa Pentagona, Daglas Mekgregor u intervjuu za Judging Freedom.

АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК КРИТИКУЈЕ ШЕФА ПЕНТАГОНА: Упушта се у „опасне фантазије“ о Украјини

Foto Tanjug/AP


Prema Mekgregoru, Pentagon se prepušta fantazijama o beskonačnosti sopstvenih resursa i mogućnosti, ugrožavajući time bezbednost Amerike.

Rizikujući da vas skrene pažnja na temu Ukrajine, pokazaćemo vam fragment iz kojeg se jasno vidi koliko je ministar (odbrane SAD – InoTV) Ostin van dodira sa realnošću.

LOJD OSTIN, američki ministar odbrane: Ali čak i dok povećavamo pomoć Izraelu, ostajemo fokusirani na Ukrajinu. Posle skoro 20 meseci Putinove katastrofalne osvajačke kampanje, ruska vojska je ozbiljno oslabljena. Hrabre ukrajinske trupe povratile su više od polovine teritorije koju su okupirali ruski osvajači od februara 2022. godine. A to je moguće zbog principijelnog, dvopartijskog vođstva Sjedinjenih Država i naše koalicije od oko 50 saveznika i partnera.


(Sudija Napolitano) Pukovniče, ovo nije politički govor, on se zakleo da će govoriti istinu! Ništa što je sada rekao — ispravite me ako grešim — nije istina.


DAGLAS MEKGREGOR, penzionisani pukovnik američke vojske: Nije. I ne znam u koju kartu gleda. Možda se i on tretira kao pečurka: drže ga u pećini i hrane ga...

Znate, sećam se Trockog: kada je jedan od njegovih boljševičkih drugova pitao Trockog o potpuno lažnim materijalima koje je štampao za distribuciju u Sovjetskom Savezu 1920, on je odgovorio: „Druže, papir će izdržati sve. Izgleda da će i internet i televizija sve izdržati.

On (Lojd Ostin - InoTV) nije mogao više da pogreši. Opet, ovo je opasna fantazija. Ovo je osećaj beskrajnih resursa i mogućnosti, dok je u stvarnosti suprotno. Naši resursi i mogućnosti nisu beskrajni i ne treba da ih trošimo nepotrebno.

Inače, isto važi i za Izrael. I Izrael i Sjedinjene Države moraju dati prednost svom opstanku i svojoj nacionalnoj snazi. Ne možete učiniti ništa što to ugrožava. I upravo to radimo. I gospodin Netanjahu čini isto.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)