POTRESNO UKLJUČENJE PALESTINSKOG NOVINARA: Voditeljka u suzama - Uživo u eteru gubimo duše jednu za drugom... (VIDEO)

Novosti online

04. 11. 2023. u 18:24

PALESTINSKI TV reporter i 11 članova njegove porodice ubijeni su u četvrtak u južnoj Gazi u izraelskom vazdušnom napadu, objavila je televizijska mreža kojom upravljaju palestinske vlasti.

ПОТРЕСНО УКЉУЧЕЊЕ ПАЛЕСТИНСКОГ НОВИНАРА: Водитељка у сузама - Уживо у етеру губимо душе једну за другом... (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter

Mohamad Abu Hatab izveštavao je uživo u četvrtak uveče ispred bolnice Naser u Gazi. Kada se trideset minuta kasnije vratio kući, ubijen je, izvestila je mreža. Novinska agencija WAFA takođe je izvestila o njegovoj i smrti njegove porodice.

Javljanje palestinskog novinara rasplakalo TV voditeljku

Hatabova smrt izazvala je šok u njegovoj redakciji. Javljanje uživo palestinskog novinara Salmana al Bašira rasplakalo je voditeljku u studiju.

- Ne možemo ovo više da podnesemo. Iscrpljeni smo, ovde smo žrtve i mučenici koji čekaju svoju smrt, umiremo jedan za drugim i nikog nije briga ni za nas ni za katastrofu velikih razmera i zločin u Gazi - rekao je.

- Bez zaštite, bez ikakve međunarodne zaštite, bez imuniteta na bilo šta, ova zaštitna oprema nas ne štiti, kao ni kacige - nastavio je Al Bašir dok je skidao kacigu i zaštitni prsluk na kojima piše "PRESS".

- To su samo parole koje mi nosimo, to ne štiti nijednog novinara - rekao je. Al Bašir je takođe rekao da je izraelsko višenedeljno bombardovanje postalo nepodnošljivo za Palestince u Gazi.

- Uživo u eteru gubimo duše jednu za drugom, bez ikakve cene, postajemo mučenici, čekamo da i mi dođemo na red - rekao je.

- Naš kolega Mohamad Abu Hatab stajao je ovde pre samo 30 minuta, a sada nas je napustio, zajedno sa svojom ženom, bratom i mnogim članovima njegove porodice. Svi su oni sada žrtve koje se nalaze ovde u bolnici, prenosi Srbija danas.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)