"MI SMO GA PRECRTALI" Erdogan poručuju Izraelu - Netanjahu više nije naš sagovornik

Novosti onlajn

04. 11. 2023. u 12:55

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da izraelskog premijera Benjamina Netanijahua više ne smatra „svojim sagovornikom“.

МИ СМО ГА ПРЕЦРТАЛИ Ердоган поручују Израелу - Нетанјаху више није наш саговорник

Foto: AP Photo/Darko Bandic

- Trenutno nemam nikakav kontakt sa Izraelom. Naš šef obaveštajne službe Ibrahum Kalin održava kontakt. Naravno, on se takođe sastaje i sa Palestinom i sa Hamasom. Reći ću ovako – Netanijahu više nije naš sagovornik u bilo kakvom smislu. Mi smo ga precrtali - rekao je turski lider.

Govoreći o odnosima sa Izraelom, Erdogan je rekao da je u današnje vreme međunarodne diplomatije u potpunosti prekinuti sve kontakte jednostavno nemoguće.

- Zbog toga koristimo sva diplomatska sredstva i nastavićemo to da činimo. Naš glavni cilj jeste da se uspostavi konačni mir kada je reč o palestinsko-izraelskom problemu. Mi nastojimo da kreiramo formulu koja će funkcionisati. Rešeni smo da učinimo sve što je moguće kako bi se zaustavilo krvoproliće i uspostavio mir. Želimo dugotrajan i stabilan mir u regionu i u našoj zemlji - naglasio je Erdogan.

Turski predsednik je dodao i da Turska želi da pozove sve zainteresovane strane na konferenciju o Gazi, koju će inicirati Ankara.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KONTINGENT SRPSKIH LEKOVA USKORO U BOLNICAMA NA KIM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)