"TO JE POTVRDA ČVRSTOG ISTORIJSKOG STAVA": Bahrein prekida ekonomske odnose sa Izraelom i povlači ambasadora

Novosti online

02. 11. 2023. u 15:15

BAHREIN je povukao svog ambasadora iz Izraela i prekinuo ekonomske veze sa tom državom, saopštio je Predstavnički savet (Donji dom) parlamenta Bahreina. Takođe, ambasador Izraela je napustio Bahrein.

ТО ЈЕ ПОТВРДА ЧВРСТОГ ИСТОРИЈСКОГ СТАВА: Бахреин прекида економске односе са Израелом и повлачи амбасадора

Foto: Profimedia

- To je potvrda čvrstog istorijskog stava Bahreina koji podržava palestinsko pitanje i legitimna prava bratskog palestinskog naroda, o čemu je njegovo veličanstvo kralj govorio na svim događajima i konferencijama - navodi se u saopštenju Predstavničkog saveta Bahreina.

Ističe se da nastavak borbenih dejstava, kao i „izraelska eskalacija u svetlu nepoštovanja međunarodnog humanitarnog prava“ primoravaju Bahrein da preduzima više odluka i mera u cilju očuvanja života civila u Palestini.

Bahrein je uspostavio diplomatske odnose sa Izraelom 2020. godine u okviru Abrahamovog sporazuma koji su pokrenule SAD radi poboljšanja odnosa između zemalja arapskog sveta i Tel Aviva.

Ranije su, zbog pogoršanja situacije u regionu, ambasadore iz Izraela opozvali i Jordan, Kolumbija i Čile, a Bolivija je objavila da prekida odnose sa jevrejskom državom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)