DRŽAVNI TUŽILAC IZNEO ŠOKANTNE PODATKE: Znatno veći broj pretnji Jevrejima,muslimanima u Sjedinjenim Državama

Tanjug

01. 11. 2023. u 20:23

POSLEDNjIH nedelja došlo je do značajnog povećanja pretnji Jevrejima, muslimanima i arapskim Amerikancima, rekao je danas državni tužilac Sjedinjenih Američkih Država Merik Garland.

ДРЖАВНИ ТУЖИЛАЦ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Знатно већи број претњи Јеврејима,муслиманима у Сједињеним Државама

Foto: Profimedia

On je istovremeno ponovio posvećenost američkog Ministarstva pravde procesuiranju počinilaca tih pretnji, preneo je Si-En-En.

Državni tužilac istakao je danas na forumu o zločinima iz mržnje da je uočeno povećanje "obima i učestalosti" pretnji pomenutim grupama.

On je kao primer naveo hapšenje studenta Univerziteta Kornel Patrika Daija (21), zbog pretnji koje je ovog vikenda objavio na diskusionom forumu na Internetu protiv jevrejskih studenata univerziteta.

Garland je rekao da je Dai uhapšen i optužen za pretnju da će ubiti ili povrediti Jevreje na Univerzitetu Kornel i on bi danas trebalo da se pojavi pred saveznim sudom.

- Kao što pokazuje ovo hapšenje, fokusiramo naše aktivnosti na prevenciju nezakonitih pretnji gde god da se pojave, jer Ministarstvo pravde ne toleriše nasilje ili nezakonite pretnje nasiljem podstaknute antisemitizmom ili islamofobijom - rekao je on.

Poručio je da je osnovni princip Ministarstva pravde da nijedna osoba i nijedna zajednica u zemlji ne bi trebalo da živi u strahu od nasilja podstaknutog mržnjom.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE -  Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)