NOVA MUKA ZA ZELENSKOG I VSU: Kadirov - Bivši vagnerovci prelaze u Ahmat, borićemo se za zajedno za otadžbinu

P. Z. S. / ria.ru

29. 10. 2023. u 18:15

VIŠE od 170 bivših boraca Vagnerove grupe pridružilo se specijalnim snagama Ahmat, izjavio je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

НОВА МУКА ЗА ЗЕЛЕНСКОГ И ВСУ:  Кадиров - Бивши вагнеровци прелазе у Ахмат, борићемо се за заједно за отаџбину

Foto EPA/profimedia/ilustracija javno vlasnistvo / Tanjug/AP

-Bivši borci PMC „Vagner” prelaze na službu u elitnu specijalnu jedinicu „AKHMAT”. U sledećoj grupi koja je izrazila želju da nastavi službu u redovima naše jedinice nalazi se više od 170 vojnika koji imaju obimne iskustvo u borbenim dejstvima kako na teritoriji Donbasa i Ukrajine, tako i na drugim žarištima, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Šef Čečenije je izrazio uverenje da će i drugi bivši predstavnici Vagnera slediti primer svojih drugova i pridružiti se redovima specijalnih snaga Ahmat.

-Sa naše strane, mi smo samo srećni zbog toga. Bićemo jedinstvena prijateljska porodica koja će se boriti protiv neprijatelja Rusije na teritoriji Severnog vojnog okruga i svim našim naporima branićemo našu otadžbinu, dodao je Kadirov.

Komandant specijalnih snaga Ahmat, Apti Alaudinov, rekao je u subotu za RIA Novosti da bivši radnici grupe Vagner prelaze u jedinice Ahmat i stižu u područje SVO. Prema njegovim rečima, to se dešavalo i ranije, ali sada je „počelo masovno dopunjavanje“.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave