LOKALNE BOLNICE PREOPTEREĆENE: Crveni krst zahteva da se hirurzima dopusti prelaz iz Egipta u Pojas Gaze

Novosti online

22. 10. 2023. u 10:38

MEĐUNARODNI komitet Crvenog krsta (MKCK) saopštio je da se osim humanitarne pomoći koja je potrebna stanovništvu u Pojasu Gaze, mora dozvoliti i da medicinsko osoblje uđe ovu palestinsku enklavu i pomogne da se smanji pritisak na preopterećene lokalne bolnice.

ЛОКАЛНЕ БОЛНИЦЕ ПРЕОПТЕРЕЋЕНЕ: Црвени крст захтева да се хирурзима допусти прелаз из Египта у Појас Газе

Foto: Tanjug/AP

- Trenutno je najpotrebnije kontinuiran dotok humanitarnih zaliha i pomoći u Gazu - rekla je Sara Dejvis iz MKCK, gostujući na Bi-Bi-Siju.

Predočila je, međutim, da nisu potrebne samo humanitarne zalihe, "već i medicinsko osoblje i hirurški timovi koji mogu da pomognu da se smanji pritisak u lokalnim bolnicama".

U dogovoru sa Izraelom juče je otvoren granični prelaz između Egipta i Pojasa Gaze kako bi se omogućilo da 20 kamiona sa humanitrnom pomoći donese vitalnu pomoć ugroženom stanovništvu, ali Dejvisova je naglasila da je potreban nastavak priliva pomoći.

- To se mora održavati (nastaviti), ljudi ne mogu da prežive sa 20 kamiona pomoći. Situacija je zaista strašna. U redovnom smo kontaktu sa našim timovima na terenu. Scene koje opisuju su užasne - rekla je Dejvisova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu