ŠUPLJE GRANICE I LOŠE PRAĆENJE: Teroristi nalaze rupe u evropskim zakonima

POROZNE granice EU mnogo doprinose širenju klime straha i panike od terorističke opanosti.

ШУПЉЕ ГРАНИЦЕ И ЛОШЕ ПРАЋЕЊЕ: Терористи налазе рупе у европским законима

Foto AP

Tunišanin Abdesalem Lasued (45) koji je nedavno izvršio teroristički napad u Briselu, stigao je na italijansko ostrvo Lampeduza 2011, a živeo je u Švedskoj, pre nego što je zatražio azil u Belgiji koji mu je odbijen 2020, kada je mu je naloženo da napusti zemlju.

Imao je rok od mesec dana da se tome praktično dobrovoljno povinuje, ali to nikada nije učinio, već je nastavio da živi u ovoj zemlji kao ilegalac, iako je bio poznat policiji.

Čečen Mohamed Moguškov (20) rodom iz Ingušetije u Rusiji, koji je prethodno na smrt nožem izbo profesora Dominika Bernara u Francuskoj, došao je u ovu zemlju s roditeljima, a imajući u vidu da je tada bio mlađi od 13 godina, nije mogao da bude izbačen iako je predstavljao bezbednosni rizik.

Na jučerašnjem sastanku resornih evropskih ministara, francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Džarmanen je istakao da EU što pre treba da primeni nova pravila o migracijama i da brže donosi odluke o zahtevima za azil.

Potpredsednik EK Margaritis Shinas je istakao da postoje novi predlozi za vraćanje ilegalnih migranata.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)