MEDVEDEV O MASAKRU U BOLNICI: "Amerika snosi odgovornost za zločinački napad u Gazi"

Tanjug

18. 10. 2023. u 00:36

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da je napad na bolnicu u Pojasu Gaze ratni zločin, za koji Sjedinjene Američke Države snose konačnu odgovornost.

МЕДВЕДЕВ О МАСАКРУ У БОЛНИЦИ: Америка сноси одговорност за злочиначки напад у Гази

Foto: AP - Alexei Nikolsky

- Monstruozni napad na bolnicu u Pojasu Gaze je svakako ratni zločin. I konačnu odgovornost za njega snose oni koji cinično zarađuju od ratova u različitim zemljama i na različitim kontinentima. Koji nepromišljeno dele kolosalan novac za oružje, puneći njihov vojnoindustrijski kompleks u svojoj globalnoj misiji zaštite demokratskih vrednosti. Sjedinjene Američke Države - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

Palestinski predsednik Mahmud Abas proglasio je danas trodnevnu žalost širom Palestine, zbog napada izraelskih snaga na bolnicu u Pojasu Gaze, prilikom kojeg je, prema tvrdnjama Palestinaca, ubijeno najmanje 500 ljudi.

Palestinske vlasti su za napad na bolnicu okrivile izraelske snage, a iz palestinske militantne grupe su poručili da je reč o "ratnom zločinu".

Sa druge strane, izraelska vojska (IDF) tvrdi da je za eksploziju odgovorna neuspešno lansirana raketa palestinske militantne grupe Islamski džihad.
 

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!