NEBENZJA ZAPRETIO KIJEVU NA SEDNICI UN: Rusija će uništavati ukrajinska skladišta žita ako tamo bude vojna tehnika

Novosti online

09. 10. 2023. u 20:38

RUSIJA će uništavati skladišta žita i lučku infrastrukturu Ukrajine ako se tamo bude nalazila vojna tehnika i municija, rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici SB UN.

НЕБЕНЗЈА ЗАПРЕТИО КИЈЕВУ НА СЕДНИЦИ УН: Русија ће уништавати украјинска складишта жита ако тамо буде војна техника

Foto: AP Photo/Richard Drew

- Ako Ukrajina koristi skladišta za žito i lučku infrastrukturu za skladištenje municije i zapadne vojne tehnike, znači i to će se uništavati - kazao je Nebenzja.

Ukoliko kijevski režim koncentriše snage na nekom mestu, ono postaje legitimna meta napada, „između ostalog, i sa stanovišta međunarodnog humanitarnog prava“, dodao je ruski diplomata.

- Sa druge strane, raspoređivanje teške tehnike i sistema PVO u stambenim naseljima predstavlja najgrublje kršenje istog i dovodi do tragedija. Ponavljamo, Rusija ne izvodi napade na civilne objekte i ne gađa civile. Naše visoko precizno oružje koristi se isključivo za uništavanje vojnog potencijala režima Zelenskog i objekata koji imaju veze sa njim - precizirao je Nebenzja.

Rusija je ranije uputila notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučujući oružje Ukrajini. Kremlj je naglasio da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)