TRAMP PRED SUDOM U NJUJORKU: Bivši predsednik se pojavio u žalbenom postupku po tužbi za prevaru (FOTO)

Tanjug

02. 10. 2023. u 17:39

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp pojavio se danas u Njujorku na žalbenom sudskom postupku, koji se vodi u okviru tužbe koja bi ga mogla koštati kontrole nad poslovnom zgradom Kula Tramp u Njujorku i drugim vrednim imanjima, čime je održao obećanje da će braniti svoju reputaciju u ovom slučaju koji naziva "lažnim".

ТРАМП ПРЕД СУДОМ У ЊУЈОРКУ: Бивши председник се појавио у жалбеном поступку по тужби за превару (ФОТО)

Foto Tanjug/AP

Tramp, koji je političku karijeru izgradio kao poznati milijarder za nekretnine i majstor "umetnosti dogovora", dobrovoljno se pojavio na suđenju koje za njega ima veliki značaj, naveo je AP.

Državna tužiteljka Leticija Džejms optužuje Trampa i njegovu kompaniju da su obmanjivali banke, osiguravajuće kuće i druge poslovne subjekte, tako što su ih učestalo obmanjivali i lažirali finansijske izveštaje o Trampovom imovinskom stanju.

Sudija Artur Engoron, koji će u ovom postupku bez porote samostalno odlučivati o žalbi, već je prvostepeno presudio da je Tramp počinio prevaru u svom poslovanju.

Tužiteljka Džejms, demokrata, traži da se Tramp kazni sa 250 miliona dolara i da mu se zabrani da posluje u Njujorku.

Prošlonedeljna prvostepena odluka sudije, ukoliko bude potvrđena i u žalbenom postupku, mogla bi da primora Trampa da se odrekne svoje imovine u Njujorku, uključujući i zgradu Kula Tramp, poslovnu zgradu na Volstritu, terene za golf i imanje u predgrađu Njujorka.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!