„ONA JE JEDNA STENA“: Filmska diva Sofija Loren se uspešno oporavlja nakon operacije

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

26. 09. 2023. u 20:59

SAMO što je 20. septembra proslavila 89. rođendan desila se nevolja – svetska i italjanska filmska diva Sofija Loren pala je u kupatilu u stanu u Ženevi, polomila je kuk i hitno je operisana.

„ОНА ЈЕ ЈЕДНА СТЕНА“: Филмска дива Софија Лорен се успешно опоравља након операције

Foto: AP

Tako publika nije mogla da je vidi na otvaranju restorana u Bariju pod imenom „Sofija Loren“, 26. septembra, u jednom od retkih restorana u Italiji koji ima ovlašćenje da nosi njeno ime.

Njen poslednji izlazak u javnost bio je takođe u septembru, kada je čuvena ikona italijanskog filma preuzela ulogu kume u okviru modne revije koju je organizovao Armani „One night only“, a održana u očaravajućem venecijanskog Arsenalu.

U junu se takođe pojavila u Milanu na otvaranju još jednog restorana sa njenim imenom (Original Italian Food), bila je u društvu sa sinom Edoardom Pontijem. Takođe je u junu ovacijama pozdravljena u Veroni na proslavi stogodišnjice Arene.

Operacija je prošla dobro, „ona je jedna stena“, sledi rehabilitacija, pored nje su sinovi Edorado i Karlo, a oglasila se njena sestričina iz Rima Aleksandra Musolini.

- Ima miran glas, smeje se iz bolničkog kreveta kao da se ništa nije desilo – poručila je Aleksandra.

To je ona, diva koju je Vitorio De Sika, sa kojim je snimila 12 filmova, i film „Ćoćara“ sa kojim je osvojila Oskara, više puta opisujući kao glumicu ali i ličnost i talenat koji se nasledi, krenuvši iz siromašnog mesta Pocuoli kraj Napulja, izjavio: „iz bede, beda te nauči, bila je sramežljiva, vredna, snažna“. Baš takva je ostala Sofija Loren „kao stena“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!