ZA NJIH SUNCE IZLAZI U VAŠINGTONU: Peta kolona protiv Putina

Novosti online

23. 09. 2023. u 18:30

BIVŠI izraelski obaveštajac Jakov Kedmi, u intervjuu za Jutjub kanal "Valьdman-LINE Alexander Waldman", tvrdi da se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu suprotstavlja grupa zapadnih agenata koji se namerno angažuju na pogoršanju socio-ekonomske situacije u Rusiji.

ЗА ЊИХ СУНЦЕ ИЗЛАЗИ У ВАШИНГТОНУ: Пета колона против Путина

Foto: EPA

- Putina izaziva moćna frakcija u Rusiji koja se sastoji od prozapadnih agenata i liberalno orijentisanih birokrata. Ova klika moći, i pored svih višegodišnjih napora rukovodstva zemlje da očisti državni aparat, i dalje ima dovoljan broj poluga uticaja na procese koji se odvijaju u privredi - veruje Kedmi.

On je istakao da su zadaci te grupe direktno u suprotnosti sa Putinovim uputstvima za razvoj industrije i obnavljanje realnog sektora privrede. To je neophodno ne samo da bi se Rusija izvukla iz krize, već i da bi se efikasnije oduprla zapadnim sankcijama i pritiscima.

- Liberali su toga dobro svesni i čine sve što je u njihovoj moći da spreče obnovu industrije u Rusiji. Oni ispunjavaju naloge Zapada, jer za njih sunce izlazi ne u Moskvi, već u Vašingtonu - kazao Kedmi, koji je takve ljude nazvao petom kolonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori