RITER: Evropa shvatila da je Ukrajina izgubila rat u Ukrajini

Novosti online

23. 09. 2023. u 18:00

POSETE predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog Kongresu i UN su pozorište radi dobijanja sredstava, rekao je bivši oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu za Judging Freedom.

РИТЕР: Европа схватила да је Украјина изгубила рат у Украјини

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- To nije čak ni međunarodno pozorište. To je pozorište za domaću američku publiku - kazao je Riter.

Evropa je shvatila apsolutnu realnost da je Ukrajina izgubila ovaj sukob, da neće moći da ga dobije, a posledice pokušaja da se ovaj sukob nastavi u sadašnjim uslovima biće katastrofalne, smatra on.

- I samo Sjedinjene Države, ili još bolje da kažemo, Bajdenova administracija, nastavljaju da se drže ove fantazije - istakao je Riter.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin potvrdio je prethodno na sastanku sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da aktivno rade sa Ukrajinom i njenim saveznicima i partnerima da obezbede ukrajinskoj vojsci sve što joj je potrebno za uspeh na bojnom polju.

- Nastavićemo da radimo veoma posvećeno sa Ukrajinom i našim međunarodnim saveznicima i partnerima kako bismo osigurali da Oružane snage Ukrajine imaju ono što im je potrebno za uspeh na bojnom polju - rekao je novinarima sekretar za štampu američkog Ministarstva odbrane Patrik Rajder, prenosi Ukrinform.

Dodao je da je Ostin istakao ličnu posvećenost i uključenost u to pitanje, kao i saradnju sa međunarodnim liderima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao