ZA ŠTA SE SVE SUMNJIČI SENATOR MENENDEZ? FBI ima pune ruke posla zbog albanskog lobiste

Novosti Onlajn

21. 09. 2023. u 21:56

AMERIČKU javnost danas je potresla vest o istrazi kojom se ispituje da li je senator Bob Menendez upleten u korupcijsko klupko, jer je kako se sumnja od nekadašnjeg direktora banke Freda Dejbesa, dobio zlatne poluge u vrednosti od 400.000 dolara u zamenu za pomoć.

ЗА ШТА СЕ СВЕ СУМЊИЧИ СЕНАТОР МЕНЕНДЕЗ? ФБИ има пуне руке посла због албанског лобисте

Foto: Printskrin/Jutjub/Senator Bob Menendez

Menendezu, inače albanski lobista, koji je u ovdašnjoj javnosti poznat po izjavama protiv formiranja Zajednice srpskih opština na tzv. Kosovu, favorizovanju tzv. Kosova i zalaganju za kažnjavanje Srbije, kao i po svojim opaskama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nije prvi put na meti istražnih organa, budući da je 2019. već izbegao presudu za mito, nakon što mu je suđeno, ali porota nije mogla da donese odluku.

Kako navodi NBC Njuz, deo istrage je sada usredsređen na senatorove veze sa Fredom Dejbesom, programerom iz Nju Džersija i nekadašnjim predsednikom banke. Zvaničnici FBI i IRS žele da saznaju da li su Dejbes ili njegovi saradnici dali zlatne poluge senatorovoj supruzi Nadin Arslanijan u vrednosti od čak 400.000 dolara.

U vreme predaje poluga, Dejbes se suočio sa optužbama za prevaru u saveznoj banci zbog kojih je mogao da ostane u saveznom zatvoru do decenije. Izvori upoznati sa ovim pitanjem kažu da su savezni tužioci pitali da li je Menendez, demokrata koji predstavlja Nju Džersi od 2006. godine, ponudio da pomogne Dejbesu tako što će kontaktirati zvaničnike Ministarstva pravde u vezi sa slučajem.

Izvori kažu za Njuz 4 da nema naznaka da je senator ikada kontaktirao američkog tužioca Filipa Selindžera ili njegovu kancelariju - ali su njih dvojica bili bliski, što se vidi i iz činjenice da je Selindžer imenovan na tu poziciju uz podršku senatora, a Selindžer je ranije služio kao prikupljač sredstava za kampanju za Menendeza.

Osim ovog, zvaničnici takođe istražuju da li su Menendez ili njegova sadašnja supruga nepropisno uzimali poklone, uključujući korišćenje mercedesa i luksuznog stana u Vašingtonu od vlasnika preduzeća u Nju Džerziju, koji je dobio ekskluzivni ugovor sa egipatskom vladom za obavljanje svih inspekcija mesa za okrug, iako ta firma nije imala prethodnog iskustva.

Istražitelji žele da znaju da li je Menendez iskoristio svoju poziciju predsednika Senatskog komiteta za spoljne poslove, koji nadgleda milijardsku pomoć Egiptu, da pomogne toj firmi iz Nju Džersija da dobije ugovor u zamenu za poklone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!