ZAJEDNIČKI INTERESI - EVROPA KAKVU ŽELIMO: Mateo Salvini i Marin le Pen na Pontidi

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

17. 09. 2023. u 21:06

- MI u Francuskoj i Liga u Italiji angažovani smo u istoj borbi za slobodu, za otadžbinu, znam koliko držite do vaše slobode - bila je poruka Marin le Pen lidera „Nacionalnog okupljanja“ sa pozornice na Pontidi, istorijskom mestu te partije desne orijentacije.

ЗАЈЕДНИЧКИ ИНТЕРЕСИ - ЕВРОПА КАКВУ ЖЕЛИМО: Матео Салвини и Марин ле Пен на Понтиди

Foto: Jutjub printskrin/ Al Jazeera English

Okupljenima se obratio i Mateo Salvini.

- Ona je naš saveznik i pre svega prijateljica u momentima i pobeda i poteškoća, nikada nismo promenili naše mišljenje. Marin le Pen predstavlja Evropu kakvu mi želimo - poručio je Salvini je podvukao i zajedništvo svekolikog desnog centra u Vladi. - Ja sam danas ovde, a Đorđa Meloni je na Lampeduzi (sastanak sa Ursulom von der Lajen), imamo iste interese i zajedničku sudbinu. Neće uspeti nikio da nas razdvoji, ova Vlada će trajati pet godina...U Evropi ako treba da biramo između Makrona i Marin le Pen nema nikakvih sumnji: čitavog života sa njom.

Salvini je govorio o „slepoj i gluvoj Evropi“, rasejanoj i beskorisnoj protiv ovolikih iskrcavanja i dodao da je Vlada učiniti sve da zaustavi ilegalna iskrcavanja ostrvo Lampeduza, koje je u kolapsu.

Lider Lige nije propustio i da naglasi da je „slobodno voleti se, ali ne i dete iz iznajmljene materice“, „nije na nama da sudimo šta je protiv prirode da li su žena ili muškarac u spavaćoj sobi, ali se može protiv gej parada“, „branim i niko mi ne može menjati to pravo da jedno dete na ovom svetu treba da ima mamu i tatu“.

Salvini je napao i Džordža Soroša „koji finansira uništenje zapadne civilizacije“.

- Treba mu se suptostaviti svim sredstvima, čitam u novinama kako su filantropi organizovani da rade na miniranju milenijske kulture - poručio je lider Lige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)