ŠOJGU RUSIMA SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Ratna mornarica dobija još brodova do kraja godine

Novosti online

16. 09. 2023. u 00:30

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da je ruska mornarica ove godine dobila dva nova broda, a da će dobiti još 12 do kraja 2023. godine, javila je RIA Novosti.

ШОЈГУ РУСИМА САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Ратна морнарица добија још бродова до краја године

Foto: Profimedia

Ruska ratna mornarice je ove godine već dobila dva broda, a do kraja godine će dobiti još 12 novih plovila, među kojima su fregata "Admiral Golovko", strateška raketna podmornica "imperator Aleksandar III" i nuklearna podmornica "Krasnojarsk", ističe ministar, prenosi Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Unapređenje ruske mornarice omogućava Rusiji da odbrani svoje geopolitičke interese i da na adekvatan način odgovori na nove izazove i pretnje, pojašnjava ministar odbrane i dodaje da je u poslednjih deset godina ruska mornarica popunjena sa više od 50 brodova.

Rusko Ministarstvo odbrane aktivno modernizuje rusku mornaricu kako bi mogla da štiti interese zemlje, naglašava on i dodaje da se za potrebe ruske mornarice razvijaju projekti podmornica i bespilotnih podvodnih vozila, kao i robotskih sistema.

Šojgu je danas u radnoj poseti Primorskoj pokrajini ujutru, izvršio je inspekciju izgradnje kompleksa plutajućeg doka i proverio kako se odvija remont i modernizacija nuklearnih podmornica koje se rade za potrebe države u fabrici "Zvezda" u gradu Boljšoj Kamen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)