RUSI DALJE NEĆE MOĆI: Baltik se udružio protiv Putina

Novosti Onlajn

13. 09. 2023. u 14:47

ESTONIJA, Litvanija i Letonija zatvorile su svoje granice za vozila registrovana u Rusiji, saznaje se iz zvaničnog saopštenja vlade u Talinu.

РУСИ ДАЉЕ НЕЋЕ МОЋИ: Балтик се удружио против Путина

FOTO: Tanjug/AP

U skladu sa smernicama Evropske komisije, od jutros u Estoniju niko ne može da uđe automobilom ruskih registarskih oznaka, saopštio je MUP.

Ako se ne okrenu, mogu biti zaplenjeni

Tri baltičke države primenjuju ista pravila kao meru predostrožnosti protiv ruske invazije na Ukrajinu. Automobili sa ruskim registarskim tablicama ne mogu da prelaze spoljne granice tri zemlje, članice NATO-a i EU, a u slučaju da se ne okrenu i ne vrate odakle su i došli, mogu biti zaplenjeni.

Postoje izuzeci od pravila, kao u slučaju tranzita u Kalinjingrad. Automobili diplomatskih i konzularnih predstavništava takođe su izuzeti. Automobili sa ruskim tablicama mogu napustiti baltičke zemlje i preći spoljnu granicu EU ako se koriste isključivo kao prevozno sredstvo.

Evropska komisija je 8. septembra pojasnila da, u okviru evropskih sankcija Rusiji, vozila registrovana u Rusiji više ne mogu da ulaze na teritoriju EU, bilo u privatne ili komercijalne svrhe. 

BONUS VIDEO: OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST - Svuda je magla i dim

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)