OD SUŠENOG LIŠĆA DO PUDINGA: Evo šta su sve zvanice jele na samitu G20 u NJu Delhiju

Tanjug

09. 09. 2023. u 21:23

INDIJA je danas poslužila proso, osnovni proizvod koji koriste milioni Indijaca, svetskim liderima na svečanoj večeri na kraju prvog dana samita lidera G20 u Nju Delhiju.

ОД СУШЕНОГ ЛИШЋА ДО ПУДИНГА: Ево шта су све званице јеле на самиту Г20 у Њу Делхију

FOTO: Tanjug/AP

Od sušenog lišća do pudinga, namirnice su servirane na stolu za kojim su sedeli, između ostalih, predsednik SAD Džozef Bajden, britanski premijer Riši Sunak i premijer Japana Fumio Kišida, preneo je Rojters.

Večera koju je priredio indijski predsednik Droupadi Murmu uključivala je tri jela vegetarijanske hrane koja su slavila "jesenje doba obilja", sa različitim vrstama prosa.

Uz jela je služen slatki somun koji se obično služi u muglajskoj kuhinji, a pored njega su servirane i čuvene mumbajske "Pao" ili mekane lepinje.

Servirani su i kafa kašmiri iz severnog indijskog regiona, filter kafa sa juga Indije i dardželing čaj.

Proso je ušao u modu kao zdrava alternativa umesto pšenice ili pirinča nakon što su indijski premijer Narendra Modi i Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu proglasili 2023. godinu za Međunarodnu godinu prosa.

 

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE IZ ATINE - Poplavljena metro stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!