FINANSIJER ZELENSKOG OSUMNJIČEN ZA PRONEVERU 250 MILIONA DOLARA: Kolomojskog terete za mahinacije sa privatizacijom banke

Tanjug

07. 09. 2023. u 19:23

UKRAJINSKE antikorupcijske službe sumnjiče tajkuna Igora Kolomojskog za umešanost u proneveru 250 miliona dolara PrivatBanke, izjavio je danas ukrajinski poslanik Jaroslav Železnjak.

ФИНАНСИЈЕР ЗЕЛЕНСКОГ ОСУМЊИЧЕН ЗА ПРОНЕВЕРУ 250 МИЛИОНА ДОЛАРА: Коломојског терете за махинације са приватизацијом банке

Foto: Printscreen

Železnjak je rekao da je Nacionalni antikorupcijski biro Ukrajine (NABU) obavestio Kolomojskog o postojanju sumnje da je umešan u proneveru.

Nacionalni antikorupcijski biro Ukrajine je naveo u saopštenju da je šest osoba osumnjičeno za proneveru 250 miliona dolara PrivatBanke.

NABU nije naveo imena osumnjičenih, ali je objavio zamućenu fotografiju čoveka koji liči na Kolomojskog, preneo je Rojters.

Kolomojski je bivši vlasnik PrivatBanke koja je bila nacionalizovana krajem 2016. godine.

Kolomojski je među tajkunima koji su bogatstvo stekli posle raspada Sovjetskog Saveza i koji je kasnije stekao političku moć.

Sud je u subotu naložio zadržavanje Kolomojskog u pritvoru u trajanju od dva meseca zbog sumnji za prevaru i pranje novca.

Njegovi advokati su rekli da on neće položiti kauciju.

Kolomojski je pod sankcijama SAD.

Podržao je izbor Volodimira Zelenskog za predsednika 2019. godine.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024