PUTIN PORUČIO: Ruski narod je nepobediv

Novosti online

01. 09. 2023. u 23:35

RUSKI predsednik Vladimir Putin posetio je rodno selo svojih predaka u Tverskoj oblasti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПУТИН ПОРУЧИО: Руски народ је непобедив

Foto: Profimedia/Vikipedija

Reč je o selu Turginovo, a Putin je u to mesto stigao nakon posete „Seneži“ gde je učestvovao u otvorenom času sa srednjoškolcima pod nazivom „Razgovor o važnom“.

-Da, zaista se to dogodilo, u povrtaku Putin je doneo odluku da svratimo u selo jer je bilo usput. Posetio je rodno mesto svojih predaka, rekao je Peskov.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, kolona automobila u kojoj se nalazio i predsednički automobil prošao je pored okupljenih građana.

Nakon što se njegov automobil zaustavio i Putin izašao iz vozila, građani su povikali: „Čekali smo vas, drago nam je što vas vidimo“.

Putin se obratio naciji tokom javnog časa “Razgovori o važnom”.

Ruski narod je bio nepobediv tokom Drugog svetskog rata, a nepobediv je i sada, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Tokom javnog časa „Razgovor o važnom“ Putin je ispričao događaj iz Velikog otadžbinskog rata – njegova baka je ranjena tokom borbi i umrla je u rovu na rukama njegovog dede.

-Ostale su mi urezane reči. Deda u pismu priča svome sinu šta mu je na kraju govorila baka, koja je shvatila da umire. On piše svome sinu na frontu – baka mu govori: 'Ne plači, nemoj me žalostiti'. Shvatate li tu dubinu odnosa. Ona umire i brine za njega što je on tužan i plače. Razumete li dubinu odnosa običnih ljudi, kakva je to ljubav, rekao je Putin.

Kako je dodao, takve su vrednosti ruskog naroda i treba ih čuvati, jer čine osnovu njegovog postojanja.

-Shvatio sam zašto smo pobedili u Velikom otadžbinskom ratu. Nemoguće je pobediti takav narod, sa takvim načinom razmišljanja. Bili smo apsolutno nepobedivi. Takvi i ostajemo, poručio je Putin.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (2)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)