BOLNO PRIZNANJE UKRAJINSKOG GENERALA: Ako to ne uradimo...

Novosti online

30. 08. 2023. u 21:50

SLANjE borbenih aviona F-16 ukrajinskoj vojsci neće biti odlučujući faktor u toku sukoba, rekao je za TV Rada general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos.

БОЛНО ПРИЗНАЊЕ УКРАЈИНСКОГ ГЕНЕРАЛА: Ако то не урадимо...

Foto: Printskrin

Prema njegovim rečima, avioni mogu da unaprede sposobnosti Kijeva, ali neće biti odlučujući. Krivonos je pešadiju nazvao odlučujućim faktorom, a avijacija radi za njen rezultat.

General je naglasio da za efikasnu upotrebu borbenih aviona Oružane snage Ukrajine moraju da pojačaju zaštitu svojih aerodroma.

- Ako to ne uradimo, ciljevi će biti spaljeni na aerodromima. A ako izgubimo ove avione, oni nam nove neće dati - kazao je on.

Rumunija i Holandija uspostavljaju centar za obuku ukrajinskih pilota za F-16

Rumunija i Holandija potpisale su pismo o namerama za uspostavljanje baze za obuku ukrajinskih pilota za upravljanje avionima F-16 i održavanje ovih letelica u jednom od centara za obuku u Rumuniji, što će biti doprinos tih zemalja jačanju PVO Ukrajine, izjavila je holandska ministarka odbrane Kajsa Olongren u Toledu pred neformalni sastanak ministara odbrane EU.

Ona je navela da je za Holandiju izuzetno važno da nastavi da demonstrira svoje jedinstvo i podršku Ukrajini u njenoj borbi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona