LUKAŠENKO DOBIO MOĆNE RAKETE: Belorusija dobila novi kompleks "Iskander M"

Novosti online

30. 08. 2023. u 17:47

BELORUSKA vojska dobila je novi komplet raketnog sistema Iskander M, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije.

ЛУКАШЕНКО ДОБИО МОЋНЕ РАКЕТЕ: Белорусија добила нови комплекс Искандер М

Foto: EPA

-Novi komplet operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander M predat je beloruskoj vojsci, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je podsetilo da je beloruska vojska počela da koristi prvu partiju operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander koji je ušao u upotrebu u februaru ove godine.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da će Rusija posle 7. ili 8. jula početi da razmešta naoružanje na teritoriji Belorusije, nakon završetka pripremnih radova.

Prethodno je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku sa svojim beloruskim kolegom Viktorom Hrenjinom u Minsku izjavio da su zbog aktivnosti zajedničkih nuklearnih misija NATO-a, Rusija i Belorusija prinuđene da preduzmu odgovarajuće recipročne mere, te da je organizovan rad na razmeštanju nestrateškog nuklearnog oružja Rusije na teritoriji Republike Belorusije.

Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin ocenio je da razmeštanje nestrateškog nuklearnog naoružanja u Belorusiji predstavlja odgovor na agresivnu politiku neprijateljskih zemalja.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori