STRATEŠKO PARTNERSTVO SE RAZVIJA: Putin razgovarao sa premijerom Indije uoči samita G20

Novosti online

28. 08. 2023. u 16:22

RUSKI predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, saopštila je pres služba Kremlja.

СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО СЕ РАЗВИЈА: Путин разговарао са премијером Индије уочи самита Г20

Putin i Modi, Foto AP

 - Vladimir Putin je još jednom srdačno čestitao Narendru Modiju uspešno sletanje indijske svemirske stanice Čandrajan-3 na Mesec u blizini njegovog Južnog pola. Potvrđena je spremnost za dalji razvoj bilateralne saradnje u kosmosu - navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin i Modi su konstatovali da se trgovinsko-ekonomska saradnja dve zemlje uspešno razvija i izrazili nameru da nastave zajednički rad. Kremlj je napomenuo da su lideri razmotrili „aktualna pitanja rusko-indijskih odnosa, koji se progresivno razvijaju u duhu posebno privilegovanog strateškog partnerstva“.

 - Konstatovana je pozitivna dinamika trgovinsko-ekonomske saradnje. Iskazano je obostrano raspoloženje za doslednu realizaciju velikih projekata u energetskom sektoru i zajednički rad na proširenju međunarodne transportne i logističke infrastrukture - navodi se u saopštenju.

Putin i Modi su takođe razmenili mišljenja u vezi sa predstojećim samitom G20 u Nju Delhiju. Održana je razmena mišljenja u vezi sa predstojećim samitom G20 u Nju Delhiju“, navodi se u saopštenju.

 - Razgovarano je o rezultatima 15. samita BRIKS-a u Johanesburgu. Naglašen je značaj postignutih sporazuma, pre svega, proširenja BRIKS-a, što će nesumnjivo doprineti rastu uticaja asocijacije u međunarodnim poslovima - dodaje se u saopštenju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VUČIĆ SE SASTAO SA HARČENKOM U VILI BOKELjKA: Predsednik poželeo dobrodošlicu ruskom ambasadoru


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!