INDIJA DOMAĆIN SAMITA G20 OVE GODINE Modi: U fokusu zabrinutost zemalja u razvoju i vizija inkluzivnosti

Tanjug

27. 08. 2023. u 12:30

INDIJSKI premijer Narendra Modi izjavio je danas da će se uloga njegove zemlje kao domaćina ovogodišnjeg samita G20 fokusirati na to da se istakne zabrinutosti zemalja u razvoju i da je predložio da Afrička unija postane stalna članica te organizacije.

ИНДИЈА ДОМАЋИН САМИТА Г20 ОВЕ ГОДИНЕ Моди: У фокусу забринутост земаља у развоју и визија инклузивности

Foto: AP

 - Imamo viziju inkluzivnosti i sa tom vizijom pozvali smo Afričku uniju da postane stalna članica G20 - rekao je Modi tokom obraćanja učesnicima samita Biznis 20 (B20) u Nju Delhiju, prenosi AP.

B20 je biznis forum i deo samita 20 vodećih bogatih i zemalja u razvoju, koji će sledećeg meseca biti održan u glavnom gradu Indije.

Tokom tri dana samita, svetski lideri iz sfere biznisa i politike razgovarali su o temama kao što su uspostavljanje otpornih lanaca snabdevanja, digitalna transformacija, dugovi sa kojima se suočavaju zemlje u razvoju i napredovanje u borbi protiv klimatskih promena.

Preporuke sa ovog skupa biće podeljene vladama zemalja članica G20, rekli su organizatori.

Kao domaćin samita G20 ove godine, Indija se bori da premosti razlike među zemljama članicama oko rata u Ukrajini. Nijedan od nekoliko sastanaka nije uspeo da se završi zajedničkim saopštenjem, što je nametnulo pitanje da li će sastanak lidera G20 sledećeg meseca premostiti taj ćorsokak, navodi AP.

BONUS VIDEO:

TERETNI SVEMIRSKI brod Progress MS-22 se odvojio sa Međunarodne svemirske stanice: Misija završena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!