STRAVIČAN NAPAD NA SIRIJSKU VOJSKU: DŽihadistička opasnost ne miruje, ubijeno više od 30 Asadovih boraca

Novosti online

26. 08. 2023. u 17:53

POBUNjENICI na severozapadu Sirije napali su danas vojne položaje i ubili i ranili više od 30 vojnika, saopštili su opozicioni aktivisti, prenosi AP.

СТРАВИЧАН НАПАД НА СИРИЈСКУ ВОЈСКУ: Џихадистичка опасност не мирује, убијено више од 30 Асадових бораца

Foto: Profimedia/Ilustracija

Napad je usledio nekoliko dana nakon što su ruski i sirijski ratni avioni izveli nekoliko vazdušnih napada na poslednje veliko uporište pobunjenika u severozapadnoj provinciji Idlib i delove Alepa , kada je ubijeno nekoliko pobunjenika.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji, opozicioni ratni posmatrač, saopštila je da je grupa Ansar al-Tavhid, koja je u savezu sa Al Kaidom, izvela napad sa pripadnicima koji su prvo detonirali ogromnu bombu, a zatim upali na položaj koji su držale vladine trupe.

Opservatorija je saopštila da je u napadu poginulo 11 vojnika i ranjeno još njih 20, navodi AP.

U 12-godišnjem sukobu u Siriji, koji je počeo antivladinim protestima, a zatim prerastao u građanski rat, ubijeno je pola miliona ljudi, a raseljena je polovina predratnog stanovništva zemlje od 23 miliona. 

Više od pet miliona Sirijaca su sada izbeglice, većina u susednim zemljama, prenosi AP.

BONUS VIDEO: Visokoprecizna ruska snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!