VUČIĆ O SITUACIJI NA UKRAJINSKOM FRONTU: Predsednik o situaciji na ratištu i kako se to odražava na globalnu politiku

Novosti online

23. 08. 2023. u 11:48

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pritisci na Srbiju svakodnevni da uvede sankcije Rusiji, te objasnio šta se trenutno dešava na globalnom planu.

ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ НА УКРАЈИНСКОМ ФРОНТУ: Председник о ситуацији на ратишту и како се то одражава на глобалну политику

FOTO: AP/Tanjug

 - Pritisci su svakodnevni. Svakoga dana od mene traže da uvedemo sankcije Rusiji, to traje godinu i po dana. Da mi neko nije rekao da je vreme da Srbija promeni svoju politiku. Ako mislite da će biti lako u narednim danima, ne... - kaže Vučić i dodaje:

- Situacija na ukrajinskom frontu je takva da je jasno da, osim ako ne dođe do velikih događaja u Moskvi i Kijevu, na samom ratištu je nemoguće očekivati pobedu bilo koje strane. To nas uvodi u sve veću nervozu kod svih aktera zato što ekonomija pati i strada i na Istoku i na Zapadu. Zato nervoza postaje sve veća. Govori se o multipolarnosti u svetu, a nikada svet nije bio podeljen jasnijim crtama. Svaki dan imate najmanje petoro sagovornika na nekim televizijama koji kažu "Vučiću, uvedi sankcije Putinu, Srbija pati". Što to radite svojoj zemlji? U današnje vreme, u eri socijalnih mreža, samo ako mrziš, postao si uspešan. Oni koji su poveli proteste zbog ubijene dece, a na kraj sve to pretvorili u veliku, a sad već neveliku žurku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (79)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)