PODOLJAK LJUT NA SARKOZIJA: Kakva logika za Krim, družite se s kriminalcima

Novosti onlajn

17. 08. 2023. u 14:06

SAVETNIK ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Mihail Podoljak kritikovao je bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija na društvenoj mreži IKS (nekadašnji Tviter) posle njegovih reči o Krimu i novim regionima Ruske Federacije, nazvavši ih "fantastičnom kriminalnom logikom", prenose "RIA Novosti".

ПОДОЉАК ЉУТ НА САРКОЗИЈА: Каква логика за Крим, дружите се с криминалцима

Ilustracija - Foto AP

Ranije je Sarkozi u intervjuu za "Figaro" rekao da je Krim istorijski ruska teritorija,  njegovi stanovnici sebe smatraju Rusima, a priča o njegovom vraćanju Ukrajini je iluzija. Istovremeno, on smatra da je neophodan "referendum pod nadzorom međunarodne zajednice" da bi se "utvrdilo trenutno stanje stvari". Sarkozi je takođe izrazio ideju o održavanju sličnih referenduma u ​​novim regionima Rusije.

- Fantastična zločinačka logika bivšeg predsednika Francuske ponovo je razotkrila jedan od fundamentalnih razloga današnjeg rata... Nema 'novih teritorija Rusije', nema ruskih prava na referendume, nema kulturnih ili jezičkih obeležja. Ne možete trgovati stranim teritorijama zato što se plašite nekoga ili zato što ste prijatelji sa kriminalcima - napisao je Podoljak na društvenoj mreži IKS.

Krim je postao ruski region u martu 2014. nakon referenduma održanog posle državnog udara u Ukrajini. Na referendumu se više od 90 odsto birača izjasnilo za prisajedinjenje Rusiji. Ukrajina i dalje tretira Krim kao svoju okupiranu teritoriju, a mnoge zapadne zemlje je podržavaju.

Rukovodstvo Ruske Federacije je više puta izjavljivalo da su stanovnici Krima glasali za ponovno ujedinjenje sa Rusijom na demokratski način, uz puno poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN. Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, pitanje Krima je "konačno zatvoreno".

BONUS VIDEO: OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST - Svuda je magla i dim

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!