SEVERNA KOREJA PAMTI PRIJATELJE: Kim DŽong Un odao počast sovjetskim vojnicima na Dan oslobođenja države

Đ. G.

15. 08. 2023. u 18:39

POVODOM 78. godišnjice oslobođenja Koreje od japanske kolonijalne vlasti, severnokorejski lider Kim Džong Un poslao je venac na spomenik koji se nalazi u centru Pjongjanga, koji obeležava doprinos sovjetskih vojnika povratku nezavisnosti Koreje, saopštila je ruska ambasada u DNRK .

СЕВЕРНА КОРЕЈА ПАМТИ ПРИЈАТЕЉЕ: Ким Џонг Ун одао почаст совјетским војницима на Дан ослобођења државе

Foto: Profimedia

- U ime predsedavajućeg za državne poslove DNRK Kim Džong Una položen je venac na Spomenik oslobođenja na brdu Moranbong. Natpis na lenti venca glasi: „Nećemo zaboraviti podvig palog Sovjetskog vojnika“, objavila je ambasada na društvenoj mreži VK.

Kako se navodi, zajedničke vence su položili i Centralni komitet Radničke partije Koreje, Prezidijum Vrhovne narodne skupštine i Kabinet ministara DNRK, različita ministarstva, resori i javne organizacije. Tokom ceremonije, kod spomenika je postavljena počasna garda Korejske narodne armije, a orkestar je svirao himne dve zemlje. Sličan događaj sa polaganjem venaca održan je na groblju sovjetskih vojnika u okrugu Sadon.

Ceremoniji su prisustvovali ruski ambasador Aleksandar Macegora, osoblje ambasade i članovi njihovih porodica, kao i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, Ministarstva odbrane i drugih ministarstava i resora.

Pored toga, u gradu Rason, koji se nalazi na granici sa Rusijom, osoblje zajedničkog rusko-korejskog preduzeća RasonkonTrans, zajedno sa predstavnicima lokalnog narodnog komiteta, položilo je cveće na masovnu grobnicu sovjetskih vojnika i spomenik u čast heroja Sovjetskog Saveza, pilota Mihaila Janka.

- Da bi odali počast sećanju na naše herojske sunarodnike koji su poginuli u borbi za slobodu i nezavisnost Koreje, sutra će zaposleni u ruskoj diplomatskoj misiji otići u gradove Vonsan, Hamhung, Nampo, Dongrim, Uiju i Sinuiju, gde će takođe održati ceremonije polaganja cveća -  saopštila je ambasada, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SVI LETOVI I VOZOVI OTKAZANI -Tajfun Lan je stigao u Osaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave