NAKON TRI GODINE: Princu Hariju uklonjena titula "NJegovo kraljevsko visočanstvo"

Novosti online

11. 08. 2023. u 09:28

NA veb-stranici britanske kraljevske porodice princu Hariju, vojvodi od Saseksa, uklonjena je titula Njegovo kraljevsko visočanstvo, tri godine nakon što je prestao da obavlja dužnosti kao član kraljevske porodice.

НАКОН ТРИ ГОДИНЕ: Принцу Харију уклоњена титула Његово краљевско височанство

Foto AP

Rojal.uk sada navodi princa Harija i Megan kao vojvodu od Saseksa i vojvotkinju od Saseksa na stranicama njihove biografije, dok drugi članovi kraljevske porodice imaju titule Njegovo ili Njeno kraljevsko visočanstvo, preneo je britanski "Tajms".

Portparol Bakingemske palate rekao je za "Dejli mejl" da sajt sadrži preko 5.000 stranica informacija o životu i radu kraljevske porodice, da je nakon smrti britanske kraljice Elizabete Druge sadržaj ponovo pregledan i da povremeno biva ažuriran.

Do razvoja događaja došlo je kada je princ Hari rekao okupljenima u Tokiju da je njegov život dobročinstvo tokom konferencije o sportu, zajednici i filantropiji.

- Veći deo svog života sam bio uključen u mnoge dobrotvorne organizacije i veoma sam ispunjen 'davanjem' što je moguće većem broju ljudi. Moj život je dobročinstvo, uvek je bio, uvek će biti -  istakao je on.

Osmehujući se, vojvoda od Saseksa je, takođe, pohvalio "toplinu, saosećanje i velikodušnost" japanske kulture i rekao da bi srećno živeo tu ako bi ga želeli. Princ Hari je putovao sa svojom suprugom Megan i decom Arčijem (4) i Lilibet (2), a učestvovao je na ISPS-u (Međunarodno društvo za promociju sporta) Samitu sportskih vrednosti - specijalno izdanje.

Princ Hari je poručio da je japanska toplina, saosećanje, velikodušnost, svaki pojedinačni element japanske kulture zaista jedinstven i veoma poseban.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)