"HOĆE DA OKUPIRAJU ZAPADNU UKRAJINU": Šojgu tvrdi da Poljska ima velike ambicije - "Oni su glavni instrument antiruske politike SAD"

Novosti online

09. 08. 2023. u 15:27

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu danas je izneo tvrdnje da Poljska jača veze sa Ukrajinom "tobože radi bezbednosti, a u stvari sa krajnjim ciljem okupacije zapadne Ukrajine".

ХОЋЕ ДА ОКУПИРАЈУ ЗАПАДНУ УКРАЈИНУ: Шојгу тврди да Пољска има велике амбиције - Они су главни инструмент антируске политике САД

Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Shutterstock/Ilustracija

On je skrenuo pažnju na rizike povezane sa militarizacijom Poljske.

- Postoje planovi da se redovno jača takozvana poljsko-ukrajinska veza koja bi navodno obezbedila bezbednost Zapadne Ukrajine, ali u stvari – za kasniju okupaciju ove teritorije - rekao je on na sastanku odbora vojnog resora.

Šojgu tvrdi i da je Poljska postala glavni instrument antiruske politike SAD.

- Postojeći rizici povezani su sa militarizacijom Poljske, koja je postala glavni instrument antiruske politike Sjedinjenih Američkih Država. Varšava je objavila nameru da izgradi, kako kažu Poljaci, "najmoćniju vojsku na kontinentu". S tim u vezi, počele su velike kupovine naoružanja od Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Republike Koreje, uključujući tenkove, artiljerijske sisteme, sisteme PVO/Protivraketne odbrane i borbene avione - rekao je ruski ministar.

Zvanična Varšava nije odgovorila na ove najnovije tvrdnje ruskog ministra odbrane.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE NA TAJVANU - Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)