PREDSEDNICA SLOVENIJE: Obišla najugroženija područja u Koruškoj

Tanjug

08. 08. 2023. u 19:35

PREDSEDNICA Slovenije Nataša Pirc-Musar posetila je danas najpogođenija područja regiona Koruške na severu Slovenije i pohvalila je rad svih ljudi koji su uključeni u akciju sanacije posledica poplava.

ПРЕДСЕДНИЦА СЛОВЕНИЈЕ: Обишла најугроженија подручја у Корушкој

Foto: Tanjug/AP photo

Pirc-Musar je izrazila zahvalnost za međunarodnu pomoć koja je stigla Sloveniji i osudila krađe koje se dešavaju na ovim prostorima.

-Črna na Koroškem je nekoliko dana bila odsečena od ostatka sveta, ali nije odsečena od naših srca, naše duše, naših misli, rekla je Pirc-Musar, prenosi STA.

Predsednica je obišla i opštine Slovenj Gradec, Dravograd, Ravne na Koroškem, Prevalje i Mežicu, sastala se sa meštanima, vatrogascima, predstavnicima mesnih zajednica i civilne zaštite.

U Črnoj na Koroškem, gde je voda presekla put između kuća, predsednica se susrela sa brojnim vatrogascima iz Štajerske, regiona istočno od Koruške, koji su pritekli u pomoć svojim kolegama.

-To je ono što nam na kraju daje ne samo nadu već i veru da ćemo uspeti da obnovimo Sloveniju, rekla je ona i dodala da veruje da će obnova biti uspešna, iako će za to biti potrebno nekoliko godina.

Predsednica je u ponedeljak razgovarala sa Željkom Komšićem, predsedavajućim Predsedništva BiH koji je ponudio pomoć inženjerijskih jedinica i Armije BiH.

Ona je potvrdila da je juče uveče razgovarala telefonom i sa makedonskim predsednikom Stevom Pendarovskim i dodala da iz Severne Makedonije u Sloveniju dolazi stotinu vojnika sa mehanizacijom.

Pirc-Musar je razgovarala i sa austrijskim kolegom Aleksanderom van der Belenom, a meštani Koruške su potvrdili da velika pomoć stiže iz Austrije.

-Međunarodna solidarnost funkcioniše, poručila je predsednica Slovenije Nataša Pirc-Musar.

BONUS VIDEO - STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)